Сатурн се движи обратно всяка година около 140 дни. През 2018, Сатурн става ретрограден на 17 април на 9°8’ в Козирог, а краят на този ретрограден период е на 7 септември при 2°32’ в Козирог.Сатурн се движи обратно всяка година около 140 дни. През 2018, Сатурн става ретрограден на 17 април на 9°8’ в Козирог, а краят на този ретрограден период е на 7 септември при 2°32’ в Козирог.През този период може да нарастне обемът на отговорностите ви, създавайки усещане за тежест. В същото време, периодът е подходящ за работа над дългосрочни планове и преработване на стратегиите за преодоляване на препятствията.Когато Сатурн се движи на обратно, той губи способността да пази границите, с което отлично се справя в период на директно движение. Не бързайте да давате съгласието си за примамливи предложения, иначе може да се лишите от контрола над своя живот. Още една тема на този период е отношението към работата. Възможно е вие да стигнете до извода, че трябва да станете по-отговорни и дисциплинирани. Сатурн винаги възнаграждава тези, които добросъвестно работят, така че времето може да бъде продуктивно, както за кариерно израстване, така и във финансов аспект.
       Но не трябва да очаквате бързи резултати, защото Сатурн не обича да бърза. Бъдете търпеливи, може да се случи така, че да се връщате към даден проект отново и отново. Това е подходящо време да оцените своите победи и неуспехи, да се учите от грешките. Когато планетата възстанови директното си движение, вие ще усетите, че сте станали по-мъдри. Ако директното движение на планетите дава енергия за начало на нещо ново, то ретроградната фаза концентрира вниманието върху приключване на старото. В периоди на ретроградно движение Вселената предоставя възможност да оправите натрупалите се „мърсотии“ вътре в себе си и отново да зададете посоката на своя път. Сатурн се счита за властелин на кармата и времето. В период на ретроградно движение резултатите от предишни действия се връщат към нас подобно на бумеранг. Сатурн се счита за суров кармичен учител, планета на дисциплината, аскетизма и задръжките. Той ни учи да проявяваме търпение при решаването на материални въпроси, в личните отношения и в другите сфери на живота.
       Отношението към тази планета не е еднозначно.От една страна се боят от нея и се прекланят, защото често именно Сатурн инициира всевъзможни неприятни ситуации. От друга страна тази планета се счита на най-великия между учителите. Макар и неговите методи да са сурови, той ни учи на самодисциплина, концентрация и икономичност. В период на ретрограден цикъл тази планета обръща нашето внимание върху незавършените проекти. Затова може да стане така, че дълго обмисляните идеи да получат зелена светлина, а новите проекти да спрат. Периодът на ретрограден Сатурн може да се нарече „период за работа над грешките“, когато на много от нас ще им се наложи да преправят нещата по няколко пъти, проявявайки търпение и дисциплина.
       Дисциплина и справедливост: Сатурн чисти зърното от плявата, той ни оставя само това, от което наистина се нуждаем. Влиянието на тази планета може да се сравни с основно почистване на нашия живот. В тези месеци, на всеки от нас му се налага да подложи на преоценка своите действия. Живота ще изиска от нас по-сериозен подход към всяко дело и умения да ги довеждаме до край. Така, че това ще бъде трудно време за тези, които обичат да отлагат делата си за после или не се отличават с търпение. Ще бъде справедливо да отбележа, че винаги е актуално да работим върху дисциплината си. Но ретроградната фаза на планетите генерира ситуации в които нямаме избор. Колкото повече игнорираме сигналите, толкова по-сложен става живота ни. На всички нас предстои да станем по-дисциплинирани и стегнати. Сатурн ни помага да натрупаме всичко нужно и важно, за да можем да станем силни личности, да реорганизираме своите ресурси по най-добрия начин. Така, че този период можем да наречем „време на скрито израстване“.
Периодът на ретрограден Сатурн често се възприема като затворен за нови начинания. Това се предизвиква от меланхолията, загубата на ентусиазъм и депресията. В такива моменти си напомняйте, че сега е период на скрито развитие. Сега всеки от нас прилича на семенце поставено в почвата. Растежа още не се вижда, но процесът върви. Сатурн, също така ни открива последствията от нашите минали действия. Тези „семена“ вече са дали плод. Сега има възможност да оценим семената, които сме посадили. Ако сме сложили семена на конфликти и гняв, ще се сблъскаме с последиците от собствените си действия. Това е благоприятен период за завършване на вече започнати проекти. В тези дела може да забележите придвижване в положителна посока. Например, ако вие дълго не сте могли да решите някакъв въпрос и усилено сте работили над това, то сега може да получите дългоочаквания резултат. А новите идеи, новите проекти в процеса на своята реализация ще срещат на пътя си препятствия.
 
       Внимавайте да не се простудите, защото това може да стане причина за сериозни възпалителни заболявания, които да се задълбочат и да преминат в хронични. Хората, които са склонни към артритни заболявания трябва да вземат профилактични мерки, защото в ретрограден период е възможно хронифициране на проблемите. Могат да възникнат проблеми със зъбите, ако е необходимо хирургично лечение отделете голямо внимание на възстановяването, защото възстановителните сили на организма са отслабнали. Положителното влияние на ретроградния цикъл ще се прояви с възможността да се изявят и лекуват скрити заболявания на организма.
       Ако започнете ремонт или строителство в този период, то проблемите ще бъдат с вас. Възможно е да възникне напрежение в отношенията между по-възрастни и по-млади. За да преживеете хармонично този период то всеки ден се разхождайте поне 30 минути в тишина. Успокойте мислите си, оставете тревогите. Отдавайте предпочитание на светлите цветове дрехи. Не носете накити от сапфир и корали. Ако в този период се сблъскате със ситуация „от миналото“, не игнорирайте случващото се. Например, имате трудни отношения с началника и решавате да смените работата си. Спрете се за малко. По време на ретроградна фаза опитайте да разберете причините предизвикващи конфликта. Възможно е това да не се случва за първи път и вие всеки път бягате от отговорност. Възможно е причината за проблемите в службата да са заради това, че вие просто не искате да измените нищо у себе си.

       Периодът на ретрограден Юпитер през 2018 година е от 8 март до 10 юли. Точките на стационарност на Юпитер са при 23º в Скорпион (планетата спира и започва обратно движение) и при 13º в Скорпион (планета възстановява директното движение).Периодът на ретрограден Юпитер през 2018 година е от 8 март до 10 юли. Точките на стационарност на Юпитер са при 23º в Скорпион (планетата спира и започва обратно движение) и при 13º в Скорпион (планета възстановява директното движение).Ретроградният Юпитер в Скорпион акцентира темата за финансите, защото този знак на Зодиака е свързан с големите пари. Идва време да анализирате и преоцените своите финансови планове. Освен това, Скорпион е мистичен знак, така че се пробужда интерес към изследване на тайнствени явления, към занимания с окултизъм и магии.
       Когато Юпитер става ретрограден е добре да обърнете внимание на личностното развитие и вътрешния ръст. Възможно е вие да намерите фалш в себе си или в другите. Опитайте да определите с какво точно вие показвате истинската си същност, може би играете несвойствена за себе си роля. В положителен вариант, могат да бъдат открити нови възможности, които са резултат от усилия, предприети в миналото или произтичащи от хора, с които в миналото сте имали връзка. В негативен вариант не е изключено връщане на проблеми в отношенията, които не са решени навреме.
       За какво е подходящ периодът на ретрограден ЮпитерРетроградният Юпитер през 2018 година акцентира върху духовните и философски теми. Това е добър период за изучаване на философия, провеждане на исторически изследвания и др. Времето е подходящо за възобновяване на социални и бизнес проекти, свързани с темите на Юпитер: висше образование, юридически въпроси, благотворителност, международни връзки, изследвания, религия и философия.На лично ниво времето е подходящо за възстановяване на онова, което е било отложено или незавършено:
            • Да завършите прекъснатото си образование
            • Да възобновите започнатото по-рано изучаване на чужд език
            • Да се отправите на пътуване, което сте отложили в миналото
            • Да пътувате с духовна, образователна или културна цел
            • Да възстановите отдавна загубено приятелство или стари любовни отношения 
            • Времето е отлично да повдигнете духовни и философски въпроси и да изясните приоритетите в живота си.
        Особености на периода на обратно движение Юпитер е духовна планета и периодът на неговата ретроградност не е подходящ за начало на дейност, която има ярко изразени материални цели. Ако вие в това време започнете нов проект, може да се окаже, че голяма част от бизнеса ще бъде с благотворителност и добри дела. В същото време, ретрограден Юпитер е изключително подходящ за начало на хуманитарни, образователни и културни проекти или такива, които включва събиране на средства. Като правило, периодът не оказва забележимо внимание върху състоянието на делата на вече действащ бизнес. 
       Ретрограден Юпитер е подходящ за прехвърляне на вещни права или за препродажба на големи вещи, недвижими имоти и др. Като цяло, когато Юпитер преминава в ретроградно движение, времето благоприятства възстановяването на някакъв проект или отношения, които са свързани със сферите на владение на Юпитер, описани по-горе. Има смисъл да се върнете към тях и да възродите онова, което е било загубено в миналото. Тъй като Юпитер е ретрограден почти половин година, всяка година, ретроградността на тази планета няма да влияе видимо върху едни или други въпроси, били те лични или делови. Необходимо е да се разгледат аспектите с планетите от наталната карта, прогресиите и транзитите, за да се направят по-детайлни изводи. И работете над осъществяване на желаното, тогава вие ще бъдете успешни!

sun sunday

Днес посрещаме деня на Слънцето! Развръщаме рамената, изправяме гърба, та нали Слънцето - това е кралската осанка, величествения вид и уверения поглед! Днес посрещаме деня на Слънцето! Развръщаме рамената, изправяме гърба, та нали Слънцето - това е кралската осанка, величествения вид и уверения поглед! Вие веднага ще откроите човека от тълпата, който е с уверено изправени рамене и перфектна поза. Такива хода са съпътствани от късмета, изглеждат като победители, които при всякакви ситуации "държат гърба си изправен" и не се предават. Благоприятната енергия на Слънцето ражда победители, оптимисти, благородни хора, отворени към всичко ново.Затова радвайте се на Слънцето - дръжте гърба изправен винаги, даже седейки, и във всяка ситуация и обстоятелства. Не забождайте поглед в пода, не се изгърбвайте като стоите, нека вашият вид да говори за вашета увереност и успехът ще дейде. Радвайте се на Слънцето!

mars vtornik

В ден на активния Марс повтаряме 3 пъти вълшебната формула на предназначението от Сан Лайт. Кажете я високо, отделяйки гласно заветното "АЗ":
Аз съм чудо на Вселената.
Аз съм достояние на света.
Аз съм дар Божий!
Тази формула ви помага да не бъдете подвластни на манипулацията на хората и обстоятелствата. Тя създава чувство на увереност, сили, енергия и радост.
Вибрациите на тази формула откриват вашето изначално АЗ, уникално и индивидуално, явяващо се дар от Бога на цялото човество, на цялата Вселена. Вие - висшата ценност на света, както и другите. И вие - олицетворявате всички чудеса на света!
Радвейте се, бъдете открити, приемайте всичко и разбирайте, усещайте целия свят в своя дом!

waterwish«Заредената» вода може да изпълни желание! «Заредената» вода може да изпълни желание! Пробвайте да «заредите» вода и наблюдавайте ефекта.Между другото, колко по - често правите този прост ритуал - толкова по - силна ще бъде вашата лична енергия!
Ще са ви необходими чаша чиста вода и 10 - 15 мин свободно време. Налейте водата в чашата.Потъркайте дланите на ръцете, докато не станат горещи.След това вземета чашата в лявата ръка, а с дясната, по часовниковата стрелка, правете кръгови движения над чашата с думите:«Пари-пари-пари» или «Любов-любов-любов» или «Нова работа-Нова работа-Нова работа» или «Чиста кожа-чиста кожа.... или това което искате»
Количеството на думите не е ограничено, решението е ваше - водата всичко попива. Говорете енергично и с вяра! Когато приключите, произнасяте:"Да бъде така!" (Амин, Ом и т.н., главното е да закрепите) и изпивате цялата вода, представяйки си, как слънчено - златиста енерегия от чашата прелива във вашето любимо тяло, произвеждайки в движение нашепнатите промени.
Ритуала работи много добре! Главното е да не ви мързи, може да го повтаряте няколко пъти в седмицата!По време на зареждането на вода не трябва да ви пречат. Може да пуснете за фон някаква медатитивна музика, мантри... - изберете това, което съответства на вашата цел!

            Говорейки за запазването на енергията, не е възможно да се остави настрана темата за дълговете и кредитите. От дълго време те са тема табу за езотериците. Мисля, че сте чели много пъти, че дълговете трябва да се избягват по всякакъв възможен начин, защото те се намесват в паричния ни успех. Като цяло, това е така, но от всяко правило има изключения. Нека да разберем кои са опасните дългове и заеми.
            Всеки от нас има собствен паричен енергиен канал. От него зависи колко пари ще имаме и колко лесно ще стигнат до нас. В идеалния случай той трябва да влезе в нашето пространство и да остане в него. Ако заемем от някого пари, част от енергията от нашия канал започва да изчезва и ние не го получаваме. Става по-трудно за нас да печелим и натрупваме пари. Между другото, ако даваме заем, се случва почти същото - доброволно започваме да даваме парите си на
друг човек. Но това се случва по-безопасно за нас, отколкото в първия случай. Ето защо в идеалния случай не е нужно да ви заемат пари и вие да заемате. Същото важи и за кредитите.
             Важно е да разберете, че винаги има нюанси и изключения. Например, голям брой фирми използват кредитни пари. Много милионери взимат кредити и стават по-богати. Понякога е по-добре да се заемат, отколкото обратното.
            Да приемем, че живеете със съпруга си и трите си деца в общежитие и имате възможност да купите апартамент, но нямате достатъчно пари за него. Можете да вземете кредит, но знаете, че дълговете са неблагоприятни. Да, такива са, но да живеете в хостел е пет пъти по-лошо по отношение на енергията! Ето защо не може категорично да се каже, че наличието на дългове винаги е много вредно. Да, те се намесват, но това колко критично, зависи от много фактори.
             Например, за колко време сте го взели/дали кредита. В края на краищата, ако заемате пари за период до 2 месеца, това изобщо не е опасно. Много е важно също за какво се взимат пари. Едно е, ако нямате нищо за храна на децата и друго, ако нямате достатъчно за друга нова чанта. Светът не харесва глупави заеми.
             Също така трябва да помислите от кого точно ще заемате пари. Всеки си има своя и различна история (нашите родители или половинката ни) т.е. онези, с които вече непрекъснато обменяме енергии, а съвсем други на чужди хора или банка. Има много нюанси. Съществуват и специални правила, които помагат да се намали отрицателното въздействие на дълговете и заемите.

credit 870x413

                                                       climbing to the next level1

            От време на време всеки един сънува кошмари. Ще бъде дълъг разговор за това защо се случва, но нека да обсъдим какво да правим, ако се случи, и как да се предпазим емоциите, чувствата и енергиите от съня да не се преминат в реалността.
            Ако сте имали кошмар, преиграйте го. Затворите очите си. Представете си, че отново сте във въпросния сън и мислено го променете по положителен начин. Например, присънило ви се е, че някой е извадил пистолет, опрял го е в гърба ви и е започнал да стреля. Вие ще се озовете в този момент и ще си представите как ще получите букет от цветя, като човекът идва зад гърба ви, и ще ви го даде. Нашата задача е да сменим лошата картина с добра. Това трябва да направите веднага след събуждането.
            Още един начин е да напишете съня на хартия. Вземете лист и напишете какво сте сънували. След това не го препрочитайте, скъсайте листа и да го хвърлете в тоалетната.
            Разбира се, ще бъде полезно след кошмара да прочетете молитва или мантра, да поискате благословиите на Висшите сили.
            Вземете душ след кошмара! Важно е да измиете всички енергии на съня.
            Ако през деня се сетите за кошмара, просто кажете: "Отменям! Отменям! Отменям! Аз винаги съм под закрилата на Висшите сили!".
            Ако сънувате често кошмари, е необходимо да разберете защо се случва. Първото нещо, с което трябва да започнете, е да преместите леглото. Например, обикновено имам кошмари, ако спя там, където се намира Жълтата Пета.Това е много неблагоприятна летяща звезда.

             Разбира се, важно е да си поставяте цели, да мечтаете, да планирате бъдещето, да растете и да се развивате, да се стремите да промените живота си. Още по-важно е да оценим това, което имаме, да бъдем щастливи тук и сега, да се наслаждаваме на всеки нов ден, всеки миг, прекаран с близките ни, всяка усмивка на вашето дете или разговор по телефона с майка ви, да се наслаждавате на слънцето, да благодарите на Света за живота си. Докато сме живи и близките ни са до нас, ние сме най-щастливите хора на света! Каквото и да се е случвало и колко проблеми в живота ни да е имало!
             Истинското щастие е възможно само тук и сега. Не е необходимо да се отлага за по-късно. Трябва да изживее всеки момент
с всички ваши сетива.
             В края на краищата никога не можем да знаем на 100 процента това, което ще стане на следващия ден
или в следващия живот. Само настоящето е истинско. Ако разберем и оценим това, което имаме, тогава ще имаме по-малко проблеми. Проблемите идват,
за да напомнят на хората какво е наистина важно!Грижете се за себе си и за близките си. Оценявайте всеки момент.

                                                                      ITS ABOUT TIME

            Често ме питат от къде започва пътят към целите и мечтите. Отговорът много ги изненадва: с любов. С л юбов към самия себе си. Хората, които не обичат себе си и не се ценят, най-често не могат даполучат това, за което мечтаят. Ако не обичаме себе си, често подсъзнателно се смятаме за недостойни за щастие, богатство и изпълнение на желанията ни.
            Нека бързо да се влюбите в себе си, ако все още не сте го направили! Аз наистина харесвам едно упражнение,
което научих от Тони Робинс.
            Всеки път, когато виждате отражението си, кажете на себе си "Обичам те!". Казвайте го, когато се оглеждате в огледало, в прозорец на магазина, в тигана, докато миете чиниите. Винаги! Винаги, когато се виждате. Опитайте! В рамките на една седмица с редовно повторение ще забележите вълшебните промени в живота си. Любовта към себе си е магически ключ, който отваря много врати! Обичайте се!

                                  products 116 big30

Страница 1 от 18
placeholder