Общи

Общи (27)

       Мисля, че всички забелязваме как вътрешната ни същност се отразява в света около нас, нали? Чувствате се вдъхновени, а светът отразява състоянието ви с комплименти, неочаквани и приятни изненади, чудесни възможности и нови запознанства. И обратното, когато сте обезкуражени, нищо не се получава и не се допълва. Забелязали ли сте?

       Става въпрос за отклонения или блокажи на енергийните потоци, които се регулират от чакрите. На санскритски език чакра означава "кръг" или "колело", което е много сходно с идеята за колелото на жизнения баланс. Задачата на чакрите е да приемат и разпределят енергиите. Ако има срив или блокаж в някой от тези енергийни центрове, това се проявява на ниво тяло, психично здраве, поведение и общо благополучие.

       Всяка от 7-те чакри има специфични характеристики и отговаря за съответните емоции, качества и функции - както физически и умствени, така и духовни. По принцип чакрите са свързани и с жлезите с вътрешна секреция по своето местоположение.

       За да постигнете състояние на пълно благополучие на всички нива: телесно, умствено и духовно, трябва да откриете енергийния си дисбаланс в чакрите и да ги приведете в хармонично психофизическо функциониране.

       Всяка жлеза е свързана с енергийни центрове, наречени чакри. Ако някоя чакра е блокирана, функцията на съответната жлеза намалява.

На коя чакра, коя ендокринна жлеза съответства?

  • Коренната чакра съответства на надбъбречните жлези. Тя е разположена в горната част на бъбреците и е пряко свързана с хипоталамуса, хипофизата и половите жлези. Енергийно балансираните надбъбречни жлези ни помагат да се чувстваме сигурни, активни и устойчиви, стабилни в емоционално и финансово отношение.
  • Сакралната чакра при жените съответства на яйчниците. Тя е основният източник на половите хормони. Цялата репродуктивна система зависи от правилното функциониране на яйчниците. Освен това енергийно балансираната сакрална чакра е чувственост и сексуалност, отвореност към нови идеи и творчество, приемане на своята женска природа.
  • Чакрата на слънчевия сплит съответства на панкреаса. Тя отделя хормони, които регулират нивото на глюкозата в кръвта. Когато глюкозата попадне в кръвта, настроението се подобрява и мозъкът получава необходимата храна. Ако жлезата функционира нормално и няма смущения в потока на енергията в чакрата, ние сме съсредоточени и уверени.
  • Сърдечната чакра съответства на тимусната жлеза. Тя произвежда Т-лимфоцити - клетките, които се борят с инфекциите.
  • Гърлената чакра съответства на щитовидната жлеза. Ако гърлената чакра е активна и щитовидната жлеза функционира добре, жизнената енергия се повишава и дишането става равномерно и дълбоко. Появява се усещане за спокойствие и ведрина.
  • Чакрата на третото око съответства на епифизната жлеза. Тя произвежда хормона на радостта серотонин и мелатонин, който регулира циклите на сън и бодърстване.
  • Коронната чакра съответства на хипофизната жлеза и хипоталамуса. Хормоните, произвеждани от хипофизната жлеза и хипоталамуса, са отговорни за всички неволеви процеси в тялото. Например дишането, сърдечния ритъм, свиването и разширяването на кръвоносните съдове.

Хармоничните чакри ще ви помогнат да донесете здраве, просперитет и материално богатство в живота си.

 Тук можете да отриете вашата стихия в деня, в който сте се родили.

1974 1981 1988 1995
1975 1982 1989 1996
1976 1983 1990 1997
1977 1984 1991 1998
1978 1985 1992 1999
1979 1986 1993 2000
1980 1987 1994 2001

 

Ако не намирате, Вашата година - пишете ни, като изпратите вашата рожденна дата - ден/месец/година.

 celi

Последни Публикации