11 Септември

Медитативно упражнение - пробуждане на сили за действие

Written by 
         Седнете в удобна поза, затворете очи, дишайте бавно, дълбоко и равномерно. Концентрирайте се в областта на гръбначния стълб, почувствайте те го целия. Представете си, че със всяко вдишване поток от енергия се повдига нагоре по него. Все едно той е пълна тръба отдолу до горе и с всяко издишване енергията минава отгоре до долу. Представете си енергията във вид на светлина. Представете си, че гръбначният ви стълб е от светеща енергия. Той сияе в ярка бяла светлина. Представете си, че този ярък бял стълб от светлина е много издръжлава пръчка, която ни държи отвътре. Вдишвайте, чувствайки как тази пръчка укрепва, все едно става твърд като диамант. Издишвайте, чувствайки как силата изпълва вашето тяло.
          След това се съсредоточете в областта на слънчевия сплит и си представете, че енергията се е концентрирала там. Вие чувствате как вашите коремни мускули укрепват, изпълвайки се със сила.
          С всеки дъх тази сила става все повече и повече. С всеки дъх тази сила се разпределя по тялото, укрепвайки ръцете, краката, светлината в очите. Дишайте така няколко минути, докато не се почувствате бодър(а), силен(а), готов(а) за действие.
           Кажете си: "Аз имам достатъчно сили за действия. Аз съм в тонус, аз съм в най-добрата си форма. Аз съм готов да действам. Напред!".
           След това можете да пристъпите към всяка работа.
Read 1805 times Последна промяна на Четвъртък, 31 Август 2017 09:18
Оценете тази статия
(1 Vote)