26 Ноември

Какво да направим? Практиката.

Written by 

КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ?

Можем да си вземем хомеопатичен препарат, който трябва да бъде избран сред около десетина такива след посещение в аптеката или консултация с хомеопат. Можем и да ги смесим или да ги вземаме последователно, ако не сме съвсем сигурни. НО МОЖЕМ И БЪРЗО ДА ГИ ИЗГОВОРИМ НА ШИШЕНЦЕ  ЧИСТА ВОДА. Така за минути можем да си направим ефективен лечебен комплекс срещу грип или можем да кажем и едно единствено лекарство срещу грип, което считаме за най-подходящо.

П Р А К Т И К А Т А

Разбира се, трябва да спазим и всички хомеопатични принципи, за да задейства вербалния хомеопатичен препарат.

Когато се изговаря името на конкретното вещество или проблем винаги трябва да се споменава и разреждането, което задължително трябва да е повече от 9 С, а най-добре 10М = 10.000С, 100 СМ = 100.000С, МММ = 1000.000.000С, дори МММММ или МММММММММ. Нашите експерименти са стигали до 12 пъти М. Няма да забравя дори собственото си учудване, когато една от моите ученички ми съобщи, че е успяла да овладее тежкия си предменструален синдром с разреждания от ММММММ. Преди това бяхме пробвали с хомеопатични препарати включително с разреждания 9С, 15С, 200С, 10М и СМ. Ефектът беше смегчаване на симптоматиката, но сякаш винаги нещо не достигаше. Когато тя си направила (изговорила) комплекс от Маgnesia carbonica МММММММ, Folliculinum ММММММ и Progesteronum ММММММ, проблемите се решиха окончателно. Става въпрос за предменструален синдром с хрема, дисменорея с много остри спазматични болки през първите два дена и изтичане на тъмна кръв. Оттогава тя пие всеки месец точно тази комбинация и няма болки, хрема и притеснения.

Информация за разрежданията най-отзад в книгата. Това е много важен момент от изготвянето на всеки вербален препарат, защото, ако не се спомене разреждането водата няма да има лечебно действие. Даже да има обратен резултат. Трябва да се знае, че най-силно въздействие имат най-високите разреждания от рода на СМ, 100СМ, МММММ. Това е разреждане, съответстващо на хомеопатичен препарат разреден 1.000.000.000.000.000С или разреждане на 1 към 1 с 15 нули. Ако той се направи, ще са необходими 1 квадратилион шишенца с 99 капки вода или пък ще е необходимо един квадратилион пъти да се обърне едно шишенце с доливане всеки път на нови 99 капки вода. Месеците за това ще са много. Радиониката също няма апарти, които да могат да го постигнат. С моя метод това обаче се случва за секунди.

Когато се изговаря наименованието на препарата, устата трябва да бъде непосредствено до ръба на шишенцето и на не повече от 1см.-1.5см от повърхността на водата в него.

След всяко изговаряне шишенцето трябва да се разтърсва енергично, за да се предаде информацията на всички молекули в него.

Ако правим комплекс от сродни препарати, които взети заедно разширяват рязко периметера на действие, разтърсването трябва да става след всяко изговаряне на всеки отделен препарат с разреждането му.

По повод смесването на препаратите трябва да цитираме основателя на хомеопатията д-р Самуел Ханеман, който по повод лечението на хронични и упорити случаи казва следното: „Всяко псорично (първоосновно за болестите) явление, което се проявява под формата на една от многобройните хронични болести, които причинява, не може никога да се излекува само с едно противопсорично лекорство. Налага да се използват няколко от тези средства. А в най-тежките случаи изисква се да се предпишат  всички”. В своя трактат за „Хроничните болести” той описва 47 противопсорични лекарства, водачът на които е Sulfur. По-нататък той продължава във връзка с тежките хронични заболявания: „В такъв случай (на тежко хронично заболяване) нито сярата, нито което и да е било друго противопсорично лекарство са достатъчни поотделно, за да доведат до пълно оздравяване. Тогава се налага да се използват и другите антипсорични лекарства, измежду които се избира ту едно, ту друго – в зависимост от наблюдаваните симптоми и правилата на хомеопатията”. И още: „Открих, че при хроничните болести най-добре е да се вземат дози не по-рядко от два дена разстояние, а в повечето случаи всеки ден постоянно” д-р Самуел Ханеман.

Това се потвърждава и от съвремените наблюдения и практика, при които се установява, че в случаи на често рецидивиращи възпаления и подложено хронично заболяване, пациентът в обострено състояние, например остър ринит, на фона на хроничен синузит, трудно и неефективно реагира на добре показано лекарство.            В такъв случаи трябва да се лекува основното увреждане, като се започне от антипсоричните лекарства и постепенно, следвайки симптоматиката на самия пациент,за да се достигне до дъното и първопричината на нещата. Не трябва да се забравя и основния принцип, че колкото е по-разреден препаратът, толкова е по-могъщо въздействието му. Често хомеопатичният препарат трябва да се взема цял живот, защото уврежданията са по-дълбоки и са минали една определена граница за възстановяване. В този смисъл безплатното му изработване не е без значение.

Информация за основните видове препарати ще намерите по-нататък.

Броят на изговорените вещества в един комплекс не трябва да превишава 10-12 броя.

Шишенцето трябва да е с капкомер, защото полученият нов разтвор е информационен и не трябва да се замърсява. Когато се пие, устата трябва да е чиста и да не се докосват устните до капкомера.

Шишенцета НЕ трябва да се държат до електромагнитни полета, както и при температура по-висока от 50 градуса и по-ниска от 4 градуса.

Към чистата вода в шишенцето може да се прибави етилов спирт 70% (количеството му не трябва да е повече от една трета от разтвора). Това ще предотврати образуването на вредни микроорганизми във водата без да повлияе на информацията в нея.

Когато шишенцето привърши и на дъното остане малко от водата, то може да се долее с 2/3 чиста вода и 1/3 етилов спирт, след което да се разтърси енергично 20-30 пъти. Така се получава следващато разреждане. На практика всяко лекарство е безсмъртно, стига да не унищожим или замърсим шишето.

Преди всяко пиене шишенцето винаги се разтърсва, за да се динамизира отново информацията. Колкото повече тръскате, толкова по-силно става въздействието. Поемат се по няколко капки на чиста уста. Може да се приемат и няколко препарата един след друг. Има хора, които имат много и тежки заболявания. Например при стенокардия препаратите могат да са няколко: за високо кръвно налягане, за поддържане ниватата на холестерола и за съответните ритъмни нарушения на сърцето. Те трябва да се приемат всеки ден поне по един път един след друг. Подобно е положението и при хора, които имат ангина и хрема едновременно. Те трябва да вземат препаратите през час, до отшумяване на симптоматиката и съответно могат да го правят едновременно един след друг. При състояния на мозъчно-черепна травма могат да се съчетават през малки интервали от време /14-20мин./ три и повече препарата: Аrnica, комплекс за мозъчно-черепни травми, препарат за епилепсия и още един за неврологични усложнения, може да се прибави и такъв за умствени увреди. Само така ефектът е цялостен и впечатляващ при леки и средни травми. При тежките наранявания хомеопатичните комплекси също са най-добрата поддържаща и съпътстваща терапия на активното лечение, хирургичните интервенции и последващия дълъг период на възстановяване.

Вербалната хомеопатия може да се използва и локално. Например при травма с оток на коляното със запазена цялост (в никакъв случай при отворена рана) спокойно може да се накапва от разтвора върху отока. Шишенцето отново се разтърсва преди употреба. Разбира се, трябва да приемаме препарата и през устата. Така действието е двойно: и общо, и локално.

При лечението с вербална хомеопатия не е необходимо да се отказвате абсолютно от кафето, цигарите или средния тип по сила ментови бонбони или пасти за зъби. Те няма как да я антидотират.  Разбира се, не трябва  и да прекалявате с тези неща. Хомеoпатията, както и вербалната хомеопатия действат много по-добре при хора, които поемат по-малко отрови (алкохол, цигари, стимуланти, наркотици, прекомерно много храна, защото ако например пиете по 6 кафета и да пушите по 60 цигари на ден, едва ли някой може да lи помогне вече). Затова е добре да се движите достатъчно, да ядете умерено, да ползвате хранителни добавки (витамини, минерали, омега 3, пчелни продукти и т.н.), да пиете минимум литър и половина вода на ден и да не прекалявате с вредните си навици (до 10 цигари, 2 кафета, чашка алкохол). При продължително приемане на вербалната хомеопатия постепенно сами ще намалите приемането на повечето отрови в живота си. Промяната на енергийния статус ще привлече към вас и нови хора, обстоятелства и ситуации, които ще ви помогнат и на чисто физически план.

Добре е при приема на вербална хомеопатия също да не вдишвате камфор, миризмата от силни химикали, бензин, белина, лавандула. А ако ви се случи, просто си вземете извънредно от вашия вербален хомеопатичен препарат.

При вербалната хомеопатия е наблюдават също т.нар. хомеопатични кризи. Това е явление, което е описано във всеки учебник  или справочник по хомеопатия. Представлява влошаване на състоянието на болния вследствие на активиране на неговата имунна система. Хомеопатичните кризи са във вид на: по-силни болки за кратко време, вдигане на висока температура, обриви, повръщания, разстройство, главоболия, внезапно настъпваща умора, сънливост, световъртеж, сърцебиене, тремор, спазми и т.н. и т.н. Реакциите всъщност зависят от самия човек и неговото индивидуално състояние. За тяхното протичане е отделено много място в хомеопатичната литература. Тези кризи, когато касаят остро заболяване обикновено са бързоотминаващи и наподобяват затихваща вълна, след която следва оздравяване. Често обаче при хронични заболявания и органни увреждания кризите са по-продължителни, многократни и понякога не отминават, а се застопоряват върху даден симптом. Това изисква по-високо разреждане на даваните препарати или се оформя нова картина и на други хомеопатични препарати, които трябва да бъдат дадени допълнително в последователен ред всеки ден по начина, по който по-горе цитирахме Самуел Ханеман. Така хомеопатичните кризи постепенно отшумяват и човекът се стабилизира, а с времето и подобрява. Този механизъм на действие обикновено съпътства поддържащите терапии при напреднали хронични заболявания. Разбира се, при някои хора не се осъществява хомеопатична реакция, а единствено се наблюдава  подобрение или застоен етап на болестта при по-тежките и най-усложнени случаи. Това е особено типично при по-възрастните хора. Реакцията е строго индивидуална. 

Изключително важно е при лечението да сте сигурни в диагнозата. Много често грипа се бърка с настинка, един вид ангина с друг, ринитите също често са неясна материя. Сложно е лечението и на различните хронични състояния с многобройни диагнози. Трябва да сте сигурни в типа на заболяването си. В противен случай трябва да си направите всички комплекси от съответния раздел. 

Трябва да се знаете, че не може да предозирате шишенцата. Има хора, които вземат едновременно по 25-30 шишенца сутрин и вечер, а някои от комплексите, свързани с моментни изострени състояния се приемат по 10-12 пъти на ден. За тези хора вербалната хомеопатия се е превърнала в начин на живот и ежедневно енергийно захранване. Напълно безплатно при това.

Спазвайки тези правила, вие вече имате вечно лекарство, което зависи само от силата на ЕДНА ДУМА. И разбира се, от добри знания за хомеопатичната практика  и препарати. Но дори и да ги нямате пак ще можете да си помогнете. Как, ще видите в края на книгата. Това обаче вече не е само хомеопатия.

Например искате да направите препарат срещу грип:

В списъка на комплекса по-надолу се вижда, че в него има 9 препарата.

1.Gelsemium sempervirens – жълт жасмин. Изговаря се Гелсемиум МММММ.

Показанията са: типична картина на токсико-инфекциозен синдром: умора, отпадналост, мускулни болки по цялото тяло, изпотяване, висока температура, гадене, повръщане, главоболие в областта на тила, сковаващи болки по протежение на гръбначния стълб.

Енцефалитна форма на грип след силна простуда: треперене, силно главоболие с кръвонапълване, висока температура и неподвижност с усещане за вцепенение.

Силно изразено неспокойствие, последици от емоционален шок, който води до умствено блокиране.

2.Bryonia – Бяла тиква. Изговаря се Бриония алба МММММ.

Показанията са: грипоподобно състояние с висока температура, пълно обездвижване до вцепенение с болки в ставите, отпадналост и умора,  невъзможност да се движи, сухота на лигавиците, силна жажда, изпотяване, главоболие. Изключително безпокойство за бъдещето.

3. Eupatorium – Еупаториум. Изговаря се Еупаториум МММММ.

Показанията са: типичен токсико-инфекциозен синдром със силни костни болки, висока температура, отпадналост, силни болки в мускулите и болки като при счупване на костите, болезнено усещане в очните ябълки, изпотяване, хрема с кихавици, главоболие, неспокойствие.

4. Rhus toxicodendron – Отровен шмак. Изговаре се Рус токсикодендрон МММММ. 

Показанията са: токсико-инфекциозен синдром със засягане на ставите с висока температура, неспокойствие, което изисква  движение, болезнена скованост на ставите, която също изисква движение, сухота на лигавиците, червен триъгълник в края на обложения език, изпотяване, диария, главоболие – често грипа е съпроводен с херпес в устната кухина и острото състояние  е причинено от намокряне със студена вода, особенно на краката или поради бърза смяна на температурите от топло към студено.                     

5.Phytolacca – Фитолака. Изговаря се Фитолака МММММ.

Показанията са: ангиноподобен грип с висока температура,  глабоволие с кръвонапълване, световъртеж, болки в мускулите, възпаление на фаринкса, увеличаване обема на сливиците, пареща болка при преглъщане, възпаление на шийните лимфни възли.

6.Baptisia tinctoria –  диво индиго. Изговаря се Баптизия тинктория МММММ.

Показанията са: чревна форма на грип – висока температура, чувство за болка в мускулите, главоболие, тежест в основата на черепа, болка в очните ябълки, сухота на лигавиците, болка в областта на корема, диария, отпадналост, замаяност, усещане за увеличаване обема на главата. Опасност от обезводняване.                                                                                                    

7.Tuberculinum aviaire – Птичи туберкулин. Изговаря се Туберкулинум авиайре МММММ.

Показанията са: показан е при астенични деца  и възрастни, които имат уязвими дихателни пътища и предразположени към тонзилити, отити, фаренгити и ринити. Насочен е и към хора с алергични проблеми, и такива с астма и астмоподобни бронхити. Това е препарат с по-щироко действие и предпазващо действие срещу усложненията след грипно преболедуване.

8. Nux-vomica – стрихниново дърво. Изговаря се Нух вомика МММММ.

Показанията са: грипен синдром с мускулни болки, с болки в лумбалната област като от натъртване, човекът сяда в леглото, за да се обърне, треска, при която нищо не може да го стопли, хрема със силни кихавици, главоболие в областта на темето.         

9.Belladonna – Беладона. Изговаря се Беладона МММММ.

Показанията са: бързо покачваща се температура с топло, зачервено лице и обилно изпотяване. Препаратът се препоръчва при всички видове инфекциозни болести, включително и грипен синдром с висока температура и зачервяване. Той е най-доброто хомеопатично средство срещу и по време на хипертермични гърчове. Главоболие при висока температура. Може винаги да се използва и като самостоятелен препарат. При много висока температура може да се дава и през 5-10 минути.

Read 2312 times Последна промяна на Понеделник, 18 Септември 2017 22:19
Оценете тази статия
(0 гласували)