23 Април

Ретрограден Юпитер

Written by 

              Когато Юпитер става ретрограден, е добре да обърнете внимание на личностното развитие. Възможно е вие да намерите фалш в себе си или в другите. Опитайте да определите с какво точно вие показвате истинската си същност. Може би играете несвойствена за себе си роля. В положителен вариант могат да бъдат открити нови възможности, които са резултат от усилия, предприети в миналото или произтичащи от хора, с които в миналото сте имали връзка. В негативен вариант не е изключено връщане на проблеми в отношенията, които не са решени навреме.

              Ретроградният Юпитер в Скорпион акцентира темата за финансите, защото този знак на Зодиака е свързан с големите пари. Идва време да анализирате и преоцените своите финансови планове. Скорпионът е мистичен знак, така че се пробужда интерес към изследване на тайнствени явления, към занимания с окултизъм и магии.
              За какво е подходящ периодът на ретрограден Юпитер? Ретроградният Юпитер през 2018 година акцентира върху духовните и философски теми. Това е добър период за изучаване на философия, провеждане на исторически изследвания и др. Времето е подходящо за възобновяване на социални и бизнес проекти, свързани с темите на Юпитер: висше образование, юридически въпроси, благотворителност, международни връзки, изследвания, религия и философия. На лично ниво времето е подходящо за възстановяване на онова, което е било отложено или незавършено:
               • завършване на прекъснатото си образование;
               • възобновяване на започнатото по-рано изучаване на чужд език;
               • отправяне на пътуване, което сте отложили;
               • пътуване с духовна, образователна или културна цел;
               • възстановяване на отдавна загубено приятелство или стари любовни отношения;
               • повдигане духовни и философски въпроси и изясняване на приоритетите в живота.
              Юпитер е духовна планета и периодът на нейната ретроградност не е подходящ за начало на дейност, която има ярко изразени материални цели. Ако вие в това време започнете нов проект, може да се окаже, че голяма част от бизнеса ще бъде свързан с благотворителност и добри дела. В същото време, ретроградният Юпитер е изключително подходящ за начало на хуманитарни, образователни и културни проекти или такива, които включват събиране на средства. Като правило, периодът не оказва забележимо внимание върху състоянието на делата на вече действащ бизнес. 
              Ретроградният Юпитер е подходящ за прехвърляне на вещни права или за препродажба на големи вещи, недвижими имоти и др. Като цяло, когато Юпитер преминава в ретроградно движение, времето благоприятства възстановяването на някакъв проект или отношения, които са свързани със сферите на владение на Юпитер, описани по-горе. Има смисъл да се върнете към тях и да възродите онова, което е било загубено в миналото. Тъй като Юпитер е ретрограден почти половин година, всяка година, ретроградността на тази планета няма да влияе видимо върху едни или други въпроси. Необходимо е да се разгледат аспектите с планетите от наталната карта, прогресиите и транзитите, за да се направят по-детайлни изводи. Работете над осъществяване на желаното, тогава вие ще бъдете успешни!

Read 1205 times Последна промяна на Понеделник, 03 Януари 2022 12:18
Оценете тази статия
(1 Vote)