26 Ноември

Откритията на д-р Емото.

Written by 

КОЛКОТО ПО-РАЗРЕДЕНО, ТОЛКОВА ПО-СИЛНО

Така или иначе хомеопатията действа вече повече от 200 години независимо от липсата на категорична теория за нейното действие. Интересен е и фактът, че нейната сила се увеличава с увеличаването на разрежданията. Така на практика лечебното въздействие на разреждане от 1:10 по 24 е много по-слабо от препарат с разреждане на отровната капка в него 1: 10 по 10.000 или по 100.000. За да разберете как става това, трябва да знаете как се прави хомеопатичен препарат.

Ето механизмът. Вземате с капкомера една капка отрова от кобра и я пускате внимателно в малко шишенце, в което предварително сте сложили 99 капки чиста вода. Разтърсвате енергично. След това изливате шишенцето в празна чаша и го обръщате отново. На дъното му  е останала една капка от разтвора с отровата. Накапвате върху тази капка нови 99 капки вода. Разтърсвате енергично. След това отново изливате шишенцето в празната чаша и го обръщате отново. Пак е останала една капка течност. Върху нея накапвате за трети път нови 99 капки чиста вода. Разтърсват енергично. След това пак изливате шишенцето в чашата и обръщате отново. Накапвате за 5-ти път нови 99 капки. Разтърсвате енергично. След това вече имате разреждане на първоначалната капка отрова 1 : 10.000.000.000. Все още обаче в този разтвор може да бъде открита някоя и друга молекула от първоначалното вещество. Затова продължаваме да разреждаме по-същия начин 1:99. Когато за 12 път  направим това и имаме съотношение на разреждането 1 към число с 24 нули, което за улеснение се отбелязва с 12 С/стотни/ в нашия разтвор няма да има нито един атом от първоначалната субстанция. Това на практика  е само вода. Но тази вода е едно от най-добрите средства за вродени кардиопатии и клапни нарушения на сърцето. Това е ефикасен и сериозен препарат за предотвратяване на инфаркт на миокарда при хронични заболявания на сърцето. Той овладява болката, задушаването, мъчителното безпокойство. Дава ви време и възможност при много сериозна криза да потърсите болнична медицинска помощ. Възстановяването в последствие е с около 3 пъти по-бързо. Съчетано с други подобни средства, разредени по същия начин – Aconitum, Arnica, Latrodectus mactans, Hydrocyanicum acidum, Naja /Кобра/ представлява едно от  най-ефикасните и безопасни профилактични и лечебни методи срещу инфаркт на миокарда.

Често в хомеопатията се използват разтвори, в които 99 капки са накапани 10.000 пъти или 100.000 пъти в едно шишенце. Това са цифри, които се използват само в квантовата физика и астрономията. Същевременно тези разреждания са много по-ефективни от нискоразредените при лечение и на остри и на хронични заболявания. В този смисъл Naja 10 М = 10.000С е много по-ефективна от Naja 9С.

Съществува т.нар. число на Авогадро. Дефинира се с броя на атомите в точно 12 грама чист изотоп на въглерод 12 (12С). Числото на Авогадро има стойност 0.6.10???, което поставя границата, зад която в един разтвор вече не може да бъде намерена дори и молекула от първоначалната субстанция. В хомеопатията това се постига на ниво 12С = 12-то шишенце от 99 капки. Всички други разреждания 15С, 200С,1М = 1000С, 10М = 10.000С са далеч над тази граница, т.е в тях химически и физически няма нищо. Ако изследвате хомеопатичните лекарства в една аптека, то те всички ще имат един и същ химичен състав – лактоза или пък спиртен разтвор. След направата на основната водна субстанция с нея се заливат гранули лактоза, изсушават се и се пълнят в шишенца, които тръгват към аптеките. Ако са направени с помощта на спирт, това ще е еднакъв спиртен разтвор във всички шишенца и нищо друго.

Въпреки това те действат уникално и всяко според предназначението си, т.е с препаратът от отровата на кралска кобра няма по никакъв начин да можете да повлияете един гастрит, независимо колко си го внушавате и независимо какво пише на шишенцето.

Факт е и, че колкото е по-разредена отровата, толкова по-силно е въздействието. Така например, ако на трима души с остри пробождания в предсърдната област,  опресия в гръдния кош и сърцебиене се дадат три шишенца с хомеопатични препарати без надписи и с различно съдържание, то те при приемането им ще имат съвсем различно действие. Ако в шишенце №1 има информация от Lycopodium  /препарат, който няма нищо общо с посочената симптоматика/, то човекът, който ще го приеме няма да има никаква промяна и съответно може да продължи и да се влошава. Ако във шишенце №2 има информация от Naja 30С, то болният бавно ще получи ефект и постепенно ще се стабилизира. Ако в шишенце №3 има информация от Naja 100СМ = 100.000.000С човекът, който ще го приеме ще има много по-бързо и устойчиво подобрение, често дори в рамките на минути до час. Даването на Ная при стенокардна криза не само има профилактичен  и стабилизиращ ефект, но може и да Ви даде повече време и шанс да достигнете до медицинско заведение за активно лечение и така да спаси живота Ви при настъпващ инфаркт.

Това доказва твърдението, което е трудно за възприемане от много хора и изследователи, че силата нараства, когато материята отслабва. Това обяснява  максимата на всички хомеопатични школи, че високите разреждания повлияват не само чисто физическите симптоми на болестите, но въздействат и върху основни психологически състояния на пациента. Точно това е имал пред вид и основателят на хомеопатията, когато казва „Аз махам веществото и оставям силата.” Логичен е изводът, че колкото по-тежка е симптоматиката и съответно увреждането на физическото тяло, толкова по-голяма трябва да бъде силата, която може да го излекува. Затова при най-тежките нарушения разрежданията трябва да са съществени.

Факт, който се възприема още по-трудно е, че предел на разрежданията няма. И колкото е по-голямо разреждането, дори от порядъка на ММММММММММММ, т.е число на разреждане на 1 към 1 с 3.600 нули, толкова по-могъщо е въздействието и лечебният ефект. Разбира се, такова разреждане не може да бъде направено, по друг начин освен чрез думи. Иначе би отнело дори на машина няколко месеца работа.

И така дойдохме до същността на метода.

КАКВО ОБЩО ИМА ВСИЧКО ТОВА С ОТКРИТИЯТА НА  Д-Р МАСАРУ ЕМОТО?

Масару Емото доказа, че на водата може да се говори и тя поема и запазва всичко, което и се казва. Водата записва по непознат за нас начин картини, думи, написани текстове, музикални композиции. Водните молекули реагират изключително адекватно и с красиви шестоъгълни кристали на  вибрациите, които са хармонични и носещи живот, т.е. на тези, които са високочестотни. От друга страна на въздействията, които са хаотични, неритмични и объркани тя не изгражда подредени форми. Следователно тя е жива и може да се адаптира. На практика няма обяснение как тя диференцира значението на думите и то на най-различни човешки езици.

Вероятно това е в следствие на нейната структура. Да не забравяме, че тя се състои от водород и кислород. А водородът е най-разпространеният елемент във Вселената – около 73-75%, подобно е съотношението му и в състава на нашата звезда – Слънцето. Освен, че е най-разпространеното вещество около нас, той е и най-лекият химически елемент; безцветен, неароматен, моновалентен, т.е твърде подходящ, за да стане идеалната основа на всичко останало. И както казват физиците, той определя количествената и качествената същност на Вселената. Неговото име означава – „този, който поражда водата”:  водо – род. Така водородът е главният участник в процеса на създаването на Вселената.

Затова не е чудно, че водата е жива и адаптивна към всякакви въздействия.

Точно по тази причина ние можем свободно да ИЗГОВОРИМ на всеки език ПОДОБИЕТО на физически план на нашите страдания и болести. Разбира се в съответното разреждане /или отрицание/ като помним, че колкото по-голямо е разреждането, толкова по-ефективен ще е резултатът.

Например има много хора, които често боледуват от грип. Това е остро инфекциозно заболяване, за което в медицината на практика няма добре действащи препарати. Намаляването на температурата не е точно вид лечение, а подтискане на най-острия симптом, докато организмът сам не се справи със заболяването. Грипът обаче често има много усложнения с трайни последствия. Те рефлектират върху белите дробове, сърцето, бъбреците, нивото на имунитета. Хомеопатичният метод всъщност е единственият, който реално възстановява организма, без каквито и да е усложнения, стига да е приложен вярно.

Интересен е и фактът, че ако се анализират хомеопатичните препарати, които лекуват грип, ще се окаже, че те имат вътрешни характеристики, които показват ужасното емоционално състояние на пациента преди заболяването: свръхтревожност, безпокойство/Rhus-tox,Bryonia/ предварително изживяване на бъдещо отговорно или неприятно събитие /Gelsemium/, безсъние /Nux-vomica/, нетърпимост към противоречие /Nux-vomica/, уплаха, получена лоша новина /Aconitum/, последица от емоционален шок, който води до умствено блокиране / Gelsemium/ работохолизъм, свръхнапрежение, алкохол /Nux-vomica/. Това съвсем ясно илюстрира душевните причини, които превръщат тялото в подходяща среда за бурното размножение на грипните вируси. В този смисъл е истина и фактът, че елиминирайки грипа по този начин, ние въздействаме и на емоционалното си състояние, което прави хомеопатичното лечение без аналог в медицинските практики.

Read 1747 times Последна промяна на Четвъртък, 30 Март 2017 20:15
Оценете тази статия
(0 гласували)