28 Октомври

Ведически принципи на успеха

Written by 

Събудете се в 5 сутринта, отделете време за вашите мисли, планове, разписание, зарядка и медитация. Утрото е най-доброто време затова. Събуждайки се след 6 сутринта, Слънцето взима жизнената енергия от човека.
 
Време има за всичко. Ако човек се жалва от отсъствие на време, погледнете с какво е зает в свободните си минути. Така че не губете своето свободно време в "празни" разговори по телефона, гледане на неважни телевизионни предавания и филми, не го давайте на социалните мрежи.
 
Общувайте на теми, които ви вдъхновяват. Общувайте с единомишленици. На човек му е нужна човешка поддръжка. Ако неговото обкръжение не вярва в него, изказва опасения или недоволства, то трябва да ограничите общуването си с такива хора.
 
Споделяйте с другите. Давайте неголеми пожертвования за благото на другите. Това изчиства сърцето от егоизма.
 
Мислете позитивно. Въпреки че тази фраза е изтъркана, но в действителност позитивното мислене е жизнено важно. В една и съща ситуация може да се погледне от различни страни. Настройте вашия ум да гледа оптимистично и живота ще стане прекрасен.
 
Не мислете за резултата, наслаждавайте се на процеса. Вие не можете да постигнете успех от раз, но се  движете към целта постоянно и упорито. Главното е да се наслаждавате на своята работа така вие обезателно ще получите резултат. Обкръжението ще ви оценява само по наличието на прословутия резултат, не обръщайте внимание на това и продължавайте своята работа.
 
Не критикувайте. На ефирния план, критиката означава завист. Тя взима много сили, формира болезнено умонастроение и възпрепятства всякакъв успех.
 
Винаги помнете, че вашето щастие - това е дело на вашите собствени ръце. Може много да се обидите на някого, да предявявате претенции към правителството, родители и близки. И все пак ключът към успеха е вярата в това, че Бог ни е дал сили да вървим по пътя, който иначе не бихме го избрали.
 
Научете се работите без напрежение. Седнете удобно, дишайте спокойно. Наблюдавайте, отпуснати ли са вашите очи, шия, чело и вежди? Бъдете спокойни, тъй като никой човек не може да направи повече, отколкото са неговите сили.
 
Дисциплина. Лягайте си рано и ставайте рано. Доказано е, че тялото на човека се възстановява най-добре в диапазона от 22 - 24 ч. Ако в това време вие не спите, то във вашето тяло ще се натрупва стрес.
 
Бъдете себе си и се занимавайте с любими неща. Когато човек играе роля и заема не това място, което му е предначертано, той започва да страда. И заради това се натрупва стрес и човек се оказва в състояние на криза.
 
Почивайте качествено. Отделете време за себе си за "качествена" почивка - басейн, масаж, разходка, творчество. Това, за което обикновено не ви стигат силите.
 
Оправете се с вашето подсъзнание и страхове. Наблюдавайте тези емоции и мисли, които не ви дават да действате ефективно. Намерете материали по темата и се отървете от тях. И колкото по-бързо, толкова по-добре!
 
Занимавайте се със спорт. Здраво тяло - здрав дух. Какъв успех ви очаква, ако вашето тяло е слабо?
Read 3205 times Последна промяна на Петък, 07 Юни 2019 20:54
Оценете тази статия
(2 гласували)
Super User

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation