03 Април

18 златни постулата на богатия човек

Written by 

18 златни постулата на богатия човек
 
Болшинството хора са привикнали да винят за своята бедност някого: съдбата, родителите, правителството, страната..., но не и самите тях. Бедността - това е само съвкупност от резултати на действия (бездействия). Наши и на никого другиго! За да се измъкнете от беднността, е малко да "направите нещо" или да "работите нещо". Необмислените действия и безделие - нищо хубаво не са донесли на никого. Разбира се, всички искаме да бъдем богати, но за да станем такива, трябва да се следват някои принципи и постулати:
 
$ Вземете, поемете отговорността за своя живот.
Хората стават бедни (или продължават да бъдат такива), ако бягат от отговоност. Запомнете, никой не отговаря за вашите успехи, освен вие самите! Нито съдбата, нито родителите, нито правителството, нито страната, в която сте се родили. Да бъдете бедни или богати - това е само ваш избор. Ако сте бедни, признайте си това и вземете отговорността да се измъкнете от блатото.
 
$ Намалявайте задълженията си.
Задълженята е нещото, което ви взима парите. Проанализирайте своите разходи и съкратете всичко, което можете да съкратите. Живейте 3 месеца с 50% от своите обичайни доходи. Ще бъдете удивени колко малко му е нужно на човек за живот и как много пари се хвърлят на вятъра. Използвайте освободените пари за свое благо, за повдигнане на капитала.
 
$ Увеличавайте своите активи.
Ако вие имате малко пари, на вас ви е нужен собствен бизнес. Ако въобще нямате пари, вие трябва да създадете свой бизнес. Намерете проблеми, с които се сблъскват хорат, и предложете способите за тяхното решение.
 
$ Създайте пасивен доход.
Пътят към богатството минава през пасивния доход. Доход, който идва независимо от нас и вашите усилия, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Докато вие можете да изкарвате пари, създайте източник на пасивен доход и след това си живейте безгрижно.
 
$ Решавайте проблемите веднага.
Всеки ваш проблем трябва да се решава в кратки срокове след неговото възникване. Статистиката сочи, че именно в през това време са необходими най-малко усилия за неговото разрешаване. Прогонвайте всякакво съмнение. Бъдете решителни. По-малко мислете, повече действайте.
 
$ Работе само за себе си.
Отворете свой бизнес. Дори ако сега сте наемен работник, то следва да помните, че вие сте бизнесмен и вашият бизнес е кариера в чужд бизнес.
 
$ Дайте на пазара максимално качество/стойност.
Ако вие мислите да станете богат човек, давайте на хората повече качество и ползи. Те ще ви донесат пари. Колкото повече давате на хората, толкова повече пари ще дойдат при вас. Скромността е верният път към забвението.
 
$ Развивайте своите амбиции.
Вашият мозък решава тези въпроси, които вие му задавате. Ако вие мислите за това как да изкарате 100 $, вашият мозък ще намери решение. Заставете вашия мозък да ви направи богати. Мислете затова как да изкарате 50 000$ на месец. В края на крайщата, вие ще намерите решение. Минимум 50 000$ на месец. Повече може. По-малко не трябва.
 
$ Развивайте партньориски връзки.
Парите идват при нас чрез другите хора. Започнете да общувате с нови хора, посещавайте различни мероприятия. Хората са най-ценният и силен източник, който може да ви даде всичко: нужните знания, необходимите идеи, действени инструменти и, разбира се, пари. Отшелниците много рядко стават богати.
 
$ Обкръжете се със силни и успешни хора.
Всеки от нас в своето обкръжение прилича на краставичка в буркан. Ако в нашето обкръжение основно са бедни хора, които постоянно се жалват и тюхкат, то колкото и да се съпротивлявате, то и вие ще попието това, като краставичката солта. Единственият способ да станете богати е да изкочите от буркана и да си създате ново обкръжение. Следете за качеството на своето обкръжение. Общувайте с успешни, оптимистично настроени хора, които са свикнали да побеждават и които са взели отговорността за своя живот. Вие със сигурност ще станете като тях дори по-добри.
 
$ Изучавайте биографиите и мислите на най-богатите хора в света.
Ричард Бренсън, Бил Гейтс, Робърт Киосаки и т.н.
 
$ Учете се от най-добрите!
Времената се измениха. И ако по-рано, преди 10-на години, беше достатъчно да се четат книги, за да успеете, то днес това вече е малко. Трябва да се обучавате. Ако искате постоянно да растете и да се развивате - обучавайте се. Сега даже ако вие стоите на едно място, вие деградирате. За да вървите напред, е необходимо да правите нещо ново. Само тези, които се обучават, са способни да управляват резултатите и да достигат нови висоти. Намерете най-добрия експерт в своята област и отидете да се обучавате при него. Платете необходимите пари, защото те ще ви се върнат, умножени по 10.
 
$ Намерете себе си и своето призвание.
Отговорете си на въпросите: "Кой съм аз?", "Каква е моята уникалност?", "Какъв е смисълът на моя живот?", "С какво бих се занимавал, ако имах много пари?" Отговорете на тази въпроси откровено! Вдъхновението и енергията от отговорите на тези въпроси ще ви изпълни с невероятна сила.
 
$ Мечтайте!
Мечтите са главният източник на вашия успех в живота. Искате да станете баснословно богат, започнете да мечтаете веднага. Човек започва да умира, когато престане на мечтае. Мечтите ни вдъхновяват за действия и привличат към нас необходимите ресурси за тяхното осъществяване. Ако вие не мечтаеете за нищо, на вас нищо не ви трябва следователно при вас не идват необходимите пари, защото те няма закакво да идват. 
 
$ Бъдете изобилни.
Помагайте на хората! Споделяйте своите ресурси с тези, на които това е нужно. Споделяйте не от жалост, а от изобилие и пълнота. Винаги имате какво да споделите. Даже ако вие мислите, че нямате нищо, което да дадете, вие винаги имате знания, добро настроение, думи на подкрепа и одобрение. Но само на тези хора, които искате вие сами да помогнете. Както казва поговорката: "За да получиш, първо трябва да дадеш".
 
$ Разпръсквайте семената на доброто и приятното настроение.
Казвайте комплименти! Просто похвалете на улицата жена за красивата и прическа, мъжа за красивата му спортна фигура, детето за звънкия му смях. Дарете на хората радост! Тази радост ще ви се върне стократно.
 
$ Усилвайте своите успехи.
Водете си ежедневен бележник с вашите победи! Мозъкът на човека е устроен, така че негативите и пораженията се запомнят 12 пъти повече и по-дълго. Управлявайте своето внимание! Направлявайте го към вашите победи и успешни резултати. А от провалите извадете полезните уроци, които ще станат за вас конструктивен опит. Такъв подход ще ви направи успешен и богат.
 
$ Действайте.
Използвайте правилото за 48 часа. Ако ви се появи добра идея, направете първите 3 стъпки за нейното осъществяване в първите 48 часа. Само действията носят желаните резултати. Теодор Рузвелт е казал: "Направи това, което можеш, с това, което имаш, там, където се намираш. Действайт веднага!".
 
С пожелания за любов, радост и благополучие.
Живей ярко и щастливо.
 
Svetlin Pelov
The master of creating extraordinary lives.
Read 1920 times Последна промяна на Понеделник, 04 Септември 2017 18:43
Оценете тази статия
(2 гласували)