07 Март

Ретроградна Венера

Written by 

Ретроградна Венера

25 юли до 6 септември 2015
4 март до 15 април 2017


      

Ретроградността на планетите се свързва с периoда от време, през който изглежда сякаш се движат обратно на фона на неподвижните звезди или обратно на зодиака. Но това, разбира се, е само оптическа илюзия. Всички планети, с изключение на Слънцето и Луната, имат ретрограден период.
Венера спада към групата на т.нар."вътрешни планети". Погледнато от Земята изглежда сякаш тази планета върви напред и назад, (астрономически тя винаги се предвижва само в една посока) вместо да се движи в орбита около Слънцето. Венера обикаля Слънцето за 225 дена. Периодът й на ретроградност се случва веднъж на около 18 месеца. Така че веднъж на година и половина е ретроградна за 40 дни и 40 нощи – доста библейско , за да ни напомни колко важна е тя.
Особено силно въздействие оказва в т.нар. стационарен период, т.е. когато почти “спира”, за да се обърне назад и стационарния й период, когато се “приготвя” да тръгне директно.

Когато Венера е ретроградна, актуални стават критичните слаби места във взаимоотношенията между хората, особено интимните. Натъкваме се на стари проблеми в настояща връзка или се връщаме към стари връзки, които някак изскачат на повърхността. Може да се появят и нови партньори, привлекателни и притегателни, но вероятно ще са измамни и неподходящи. Появяват се също и изкушения около стари и непостигнати желания.
Като цяло Венера, богинята на любовта, управлява нашите чувства и емоции, личната ни ценностна система, вкусовете ни, модата, изкуството, финансовото ни състояние и здравето. По време на нейният ретрограден период всичко, което е под нейно управление ще бъде по-трудно доловимо. Това е време, през което се обръщаме повече към себе си и обръщаме гръб на света. Дори дрехите, които носим ще бъдат с по-меки и ненатрапващи се цветове. Бижутата и аксесоарите се свеждат до минимум. Имаме нужда да останем по-незабележими и да се уединим.
Прекрасната Венера ще бъде ретроградна между 21 декември и 31 януари (ден преди това и след това е стационарна) – което е и Китайската Нова Година, Венера ще ходи на заден ход и високи токчета по каменистите върхове на Козирожките планини. За да сме честни, тя не обича много да бъде в козирог. Предпочита телец, везни, риби, лъв. Козирогът управлява кариерата, амбициите, страховете, отговорностите, фокусиране и стратегия. Скука. Едно момиче иска да се забавлява, а докато Венера е в козирог, тя е нещастно момиче.
Докато Венера преминава през знака на козирог в ретроградния си ход, може да има финансови грижи, проблеми в професионалното издигане и социален статус. Уязвими ще бъдат областта на костите, ставите, кожата. Добре е да се погрижим за стари или хронични здравословни проблеми в тази област. Хубаво е да обърнем внимание на вътрешната си красота и грижа за духа. В знака Козирог тази ретроградна фаза указва за настъпване на сдържаност и практичност във взаимоотношенията между хората като цяло. Връзките, на които липсва истинска и дълбока стойност, се пропукват много сериозно. Разбираме кое си струва да бъде запазено. Има ударение върху категории като ценност, стойност, смисъл, любов.
Отново в този период не е желателно да се правят зъболекарските интервенции, освен ако не са спешни. Не е подходящо да се правят пластични операции и процедури за разкрасяване. Хората, склонни към кожни алергии – да бъдат особено предпазливи.
През този период обърнете внимание повече на себе си. Може да направите ревизия на взаимоотношенията с околните и там, където има конфликт или проблем да се опитате да го разрешите. Сега е подходящо време да прецените и промените приоритетите си, ако се налага. Ако от известен период не сте се чувствали комфортно или удоволетворени в периода на ретроградната Венера, това усещане може да се задълбочи. Ако се опитате да се потопите в това състояние ще разкриете истинската причина. Най-вероятно е да прозрете, че имате далеч по-големи възможности и потенциал, отколкото имате възможност да изявите. Може би работата ви е неподходяща и не отговаря на възможностите ви. Възможно е вашият начин на живот или образ да се вписва идеално във външния свят, но да не вибрира на вашите собствени честоти и представи и това да ви докарва до емоционален некомфорт. Намерете своя истински Аз и откликнете на неговите желания. Дори да скандализирате или да се конфронтирате с потребностите на околните, повече никога няма да бъдете зависими от тях и техните очаквания.

Какво да избягваме през времето на ретроградната Венера:
• избягвайте създаването на по-близки емоционални контакти;
• периода е неподходящ за сключване на брак или начало на съвместно съжителство;
• избягвайте създаването на бизнес контакти;
• сведете социалните контакти до минимум, по възможност;
• периода е неблагоприятен за различни преговори – бизнес, дипломатически, дори политически;
• не подписвайте или преподписвате договори и споразумения;
• не подписвайте застрахователни договори и полици;
• избягвайте даването и вземането на заеми – възможно е да не получите парите си обратно;
• неблагоприятен период за организирането на партита, празненства и светски изяви;
• избягвайте закупуването на скъпи вещи, бижута, картини и изобщо произведения на изкуството;
• закупуването на скъпо движимо имущество също е непрепоръчително;
• тези, които играят на борсата трябва много предпазливо да влагат акциите си. По възможност избегнете този период за влагане на акции и за големи инвестиции;
• през този период е добре да имате по-отговорно отношение към финансовото си състояние, не харчете излишните си пари хаотично;
• в този период може да поразчистите гардероба си от стари или непотребни дрехи, но не се хвърляйте на шопинг терапия – изборът ви ще бъде несполучлив и ще съжалявате за изхарчените пари;
• не предприемайте големи ремонти в дома си или декорацията там;
• отложете пластичните интервенции и корекции, особено в областта на лицето; не са препоръчителни агресивните процедури по лицето и тялото;
• не експериментирайте с нова козметика, без значение дали за косата , тялото или лицето през този период;
• избягвайте да се пренатоварвате физически;
Какво можем да правим:
- Продавайте - много хора не знаят и не познават астрологията, не вярват в това, така че…
- Преразгледайте партньорствата.
- Ако ще се развеждате, сега е момента.
- Купувайте втора употреба.
- Променете интериора в офиса, дома.
- Прегледайте кого и какво цените и от какво имате нужда наистина.
- Свържете се с хора от миналото. Поискайте прошка, дайте прошка. Време за мир.
- Създайте си финансов план.
Ретроградната Венера може да премахне негативността във връзката ви или да отблокира творчески застой, така че бъдете мили един към друг в този период и ще бъдете приятно изненадани с подаръците, които тя ще ви даде.

Read 2591 times Последна промяна на Събота, 15 Април 2017 17:00
Оценете тази статия
(1 Vote)