27 Февруари

Повдигане на настроението

Written by 

Днес искам да споделя няколко съвета с вас, които ми помагат да повдигна настроението си тогава, когато всичко около мен се опитва да го свали. Това ще ви помогне да събудите в себе си енергията на Слънцето.
Ако вие имате периоди, когато заради времето не искате да отворите очи и да изпълзите из под завивките, тогава тези съвети ще са ви от голяма полза.
1. Спомнете си, че Слънцето го има. Някъде високо, над облаците, то все така ярко свети. Представете си, че вие излизате от своето тяло, повдигайки се все по-високо и по-високо, и ето го вашето любимо Слънце. Просто задръжте образа на Слънцето, погрейте се на неговите лъчи. А сега си представете, че вие взимате частичка от Слънцето и я отнасяте със себе си надолу, където вали дъжда. След това упражнение ще ви стане по-весело и ако не изцяло, то поне краката ви ще започнат да се подават изпод одялото. 
2. Второто упражнение е подобно на първото. Трябва да си спомните момент от вашия живот, когато вие се наслаждавали на слънцето, пекли сте се, къпали сте се в неговите лъчи, радвали сте му се, усмихвали сте му се. Точно този момент трябва да хванете тази слънчева частичка.
3. Друг способ, който ми помага, това е четенето на мантри посветени на Слънцето:
    ОМ НАМА БХАГАВАТЕ РАМАЧАНДРАЙЯ НАМАХА
    ОМ ХРАМ ХРИМ ХРУМ САХ СУРЙАЙЕ НАМАХА .
 А също и мантра повдигаща настроението:
   ОМ ШРИ РАМА ДЖАЙЯ РАМА ДЖАЙЯ ДЖАЙЯ РАМА .
Ако вие не обичате мантрите, то може да повтаряте примерно такива думи: "Слънце в моя живот ела, мъката и тъгата ти вземи".
4. Още един способ, който помага, това е упражние разклащане. Стойте прави, най-добре боси, повдигате се на пръсти и рязко се отпускате на пети. Повдигате се и се отпускате. Правете това много бързо. След около минута живота ви ще стане по-весел.
5. Разбира се, добро средство за връщане към живота е контрастният душ. В процеса на взимането му ви съветвам да добавите визуализацията. Представите си как с капките вода по вас се стича всичко лошо, в това число и вашето лошо настроение. Може да си представите, че вашето тъжно настроение се отмива от вас и напълно изчезва. Въобще визуализацията е много полезно нещо. Горещо ви я препоръчвам да работите активно с нея!
 6. Още един способ, който помага да се наслаждавате на живота, без да ви подтиска времето е да се запалите по някаква идея.

Read 1993 times Последна промяна на Понеделник, 04 Септември 2017 17:12
Оценете тази статия
(1 Vote)