15 Февруари

15 навика на щастливия човек

Written by 

15 навика на щастливия човек

Всички ние искаме щастие, постоянно го търсим. Мислим, че това е нещо чуждо за нас. 

Ние се заблуждаваме. Щастието  не е нещо външно. Това е навик, а това означава не да се иска, а да се развива.

В тази статия ще ви предложа 15 навика, които ще ви помагат да бъдете щастливи и да подобрявате вашето настроение.

Развивайки тези навици, вие скоро ще забележите, че оставате щастливи въпреки всички жизнени неудачи.

1. Ценете живота.
Вие някога замисляли ли сте се какви сте вие като цяло, какви са вашите шансове в този свят? Те са нищожно малки.
Трябва да бъдем благодарни, че нас ни има. Нека да се наслаждаваме на всеки изгрев, посрещайки всеки нов ден, както децата - предвкусвайки радостта от откритието.

2. Избирайте приятелите си.
Обкръжавайте се в добри, позитивни хора, които обичат живота. Такива хора пренасят щастието. Като бонус към това, вие ще получавате подкрепа винаги, когато това вие нужно.

3. Излъчвайте радост.
Старайте се да напълните със светлина всеки, който срещнете на вашия път. Помагайте от душа и не се опитвайте никого да променяте. Просто правете това от щедрост. Уважение и доброта - те са верни спътници на истинското щастие.

4. Учете се, учете се и пак се учете.
Постоянно се развивайте в това, което обичате. Учението не е детска игра, а юношество на ума при всяка възраст на тялото.
Учението ще открива пред вас нови хоризонти и ще ви води по непознати по-рано пътища. Не се страхувайте.

5. Използвайте творчески подход.
Всеки проблем, с който се сблъсквате е нещо различно, нова възможност да развиете своите творчески способности.
Не се жалете, гледайки с тревога своето лице, дайте воля на въображението и се доверявайте на инстинктите си. Ние задължително ще се движите напред.

6. Занимавайте се с любимата работа.
Изследвания сочат, че около 80% от хората ненавиждат своята работа. Правете всичко възможно, че да не станете жертва на тази статистика. Ако ви се струва, че вие нямате възможности да се занимавате с това, с което искате, не се отчайвайте.
Отделяйте на любимото дело някакво време - дори един ден в седмицата или поне 5 мин. Вашите дни ще се появи нова вълна от оптимизъм.

7. Получавайте удоволствие.
Депресията - това е препълване с тревоги за миналото и бъдещето. А щастието - това е преди всичко, получаване на удоволствие от живота.

8. Усмихвайте се.
Усмихвайки се и надсмивайки се над себе си. Това е най-добрият способ да се отнасяте към всичко толкова сериозно колкото то заслужава. Както е казал Ницше: "Да станеш зрял - значи отново да придобиеш тази сериозност, с която играят децата".

9. Прощавайте.
Чувството на обида изгаря човека отвътре. Прощавайте на другите и се учете да си прощавате.

10. Бъдете честни и дръжте на думата си.
Честността е най-добрия способ да проявявате уважение към другите и себе си.

11. Медитирайте.
Медитацията позволява да навлизате в по-дълбоки нива на самопознание и да преведете мозъка си в съвършенно ново ниво. Подберете способ на медитация, който ви е по душа, и медитирайте всеки ден.

12. Не се месете в нещата на другите.
Избягвайте света на критиките и слуховете. Никого не осъждайте дори и себе си. Всеки човек има право да живее както иска.

13. Оптимизъм, настойчивост и предвидливост.
Решете, колко искате да се извисите и може да го приемете (щастливите хора знаят своите граници) и го приемете. В тези висини вие ще бъдете силни, оптимистични и предвидливи. Така вие ще се научите да се доверяте на себе си и да изпълнявате замисленото.

14. Грижете се за себе си.
През целия си живот ви предстои да се грижите за един човек - за вас самия. Обичайте се, отдайте се и запазете активността на тялото и разума си.

15. И накрая бъдете отговорни.
Тези навици могат да ви научат на това, че за вашето щастие никой не носи отговорност, освен вие самите. Така че не позволявайте да се съжалявате и развивайте тези модели на поведение, за да бъдете щастливи всеки ден.

Read 1798 times Последна промяна на Четвъртък, 31 Август 2017 10:45
Оценете тази статия
(0 гласували)