16 Март

Целите харесват тишината

Written by 
           Често ме питат дали си струва да казваме на другите за целите и мечтите си. Някои автори активно ни съветват публично да обявяме целта си, за да може това да е за мотивация и да нямаве  друг избор освен да го постигнем.
           Лично аз вярвам, че да разказвате за мечтите и целите си, е лоша идея. Особено на много хора. Колкото по-малко хора знаят за вашите мечти, толкова по-малко чужди енергии ще бъдат въвлечени в тях.
           Далеч не всичики хора с добри намерения. В Света има мтого завист, които не са способни да възприемат даже потенциалния успех на другите. Има и такива, които може просто да пренебрегнат мечтите ви.
           За целите ми се опитвам да говоря много малко. За всички цели дори и най-близките ми хора не знаят. Разбира се, ние имаме общи семейни цели, които обсъждаме и работим заедно над постигането им. Имам и работни цели, за които моят екип знае.

           Но за повечето от моите цели знаят само аз и моята Книга за Желания. Надявам се тя да не каже на никого. И това е малко вероятно да се измени. Аз достатъчно много години изучавам темата за енергията и разбирам как работи тя.
           Рискуването на мечтите ви заради някаква си мотивация е безмислено, защото именно те трябва да ви мотивират или по-правилно да ви вдъхновяват. Вдъхновението е много по-мощно от мотивацията.
           Ето защо според мен трябва е по-малко да разказвате за целите. Разбира се, можете да споделяте с близките си хора или с  тези, от които те зависят, но не ги разгласявайте широко, като ги публикувате в социалните мрежи, говорете на работни срещи, обучения и др.
                                                                                                                                             Boy Reaching for Stars
Read 1354 times Последна промяна на Петък, 07 Юни 2019 21:00
Оценете тази статия
(4 гласували)